New year’s resolution

Posted on Posted in Uncategorized
purpose

La fiecare început de an există obiceiul de a ne propune niște lucruri pe care să le realizăm în noul an. Cred că este un obicei bun întrucât multe lucruri necesită o muncă susținută de câteva luni pentru a le realiza. În caz că nu știi ce să îți propui în noul an, iată câteva idei:

Pentru elevi

Cred că cel mai important lucru de care trebuie să îți dai seama este că nu ar trebui să mergi la școală pentru că te trimit părinții. Majoritatea școlilor/facultăților/cursurilor pe care le vei urma în viață, au scopul de a-ți îmbunătăți abilitățile dintr-un anumit domeniu, abilități care te vor ajuta să ai o meserie mai bună.

Alege-ți un scop.

Până la urmă orice om ajunge să aibă o meserie. În timp ce unii lucrează 12 ore ca vânzători sau lucrează din greu pe un șantier, alții construiesc rachete, ajung sportivi de performanță sau dezvoltă propria afacere, câștigând milioane de dolari și aprecierea întregii lumi.

Lumea noastră este o lume foarte competitivă. În prezent este mult mai ușor să lucrezi în afara țării (asta dacă nu ești dintr-o tara precum Korea de Nord). De cele mai multe ori este suficient să aplici online și să treci prin procesul de recrutare. În cazul în care ești acceptat, îți cauți chirie online și mai ai doar de luat avionul.

Și găsirea unui scop este un scop bun.

Chiar dacă acum ai accesul la joburi din întreaga lume, la aceste job-uri vei concura cu candidați din întreaga lume. Mai mult, acum se găsesc informații pe internet despre ce fel de abilități sunt dorite. Datorită acestor factori concurența este mult mai mare.

Astfel, cu cât îți dai seama mai devreme ce îți dorești, vei avea mai mult timp să te pregătești.

La școală fiecare profesor pretinde că materia lui e cea mai importantă, dar cu siguranță vei folosi foarte puține dintre materiile ‘importante’ la viitorul loc de muncă. Cred că e foarte important, prin urmare, să îti alegi un domeniu în care să performezi la un nivel foarte înalt. Astfel, fiecare lucru pe care îl faci te va duce mai aproape de a-ți realiza visele.

Pentru părinți

Pentru mine, cel mai important sprijin al părinților a fost că m-au încurajat ca atunci când fac un lucru, să îl fac cât de bine posibil. Mai mult, au căutat profesori buni care să mă îndrume și să mă învețe lucruri pe care nu le-aș fi putut învăța de la școală sau de unul singur. Un alt lucru important a fost că nu au pus niciodată presiune pe mine legat de notele pe care le iau. Asta mi-a permis să am timp liber pentru a mă specializa pe lucrurile care mă pasionau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *